torsdag 29 december 2011

Små enkla gåvor

Den fröjdefulla julen kom och gick och inte blev det särskilt många hemgjorda klappar detta år. Endast en blev det, närmare bestämt. Ett litet (ja, du gissade rätt) mobilfodral till ansipansans mamsi. Extra roligt var det att garnet som denna gång användes ursprungligen kommit från ansipansans mormor och har säkert minst trettio (30!) år på nacken. Återvinning på hög nivå, alltså. 
Garnet är mycket varierande både vad gäller färg och struktur, så resultatet blev ett härligt "buckligt" och levande fodral. Knappen är också den begagnad och kommer från mammans egen knappgömma.
"Knapphålet" är gjort av ett minst lika gammalt garn,
som är något jämnare i färg och struktur.
Mamman verkade nöjd, så då är ansipansan det också. :-)
När julhelgen passerat kände ansipansan att hon längtade efter att sy något. Hon kom på den geniala idén att göra en liten present att skicka till sin lille brorson med familj som en lyckönskning inför det nya året. Materialet fanns redan i ansipansans gömmor - ett stycke plastad frotté, en söt snedslå med blåa prickar och till applikationen tyg från ett par avlagda jeans.
Ja, det blev en haklapp till den lille pojken
ansipansan är själv rätt så nöjd med haklappen, faktiskt. För några år sedan gjorde hon en liknande haklapp till en vän med bebis och den kreationen användes flitigt i deras hem, så ansipansan hoppas och anar att en dylik present även denna gång ska bli en hit. Imorgon ska ansipansan lägga den lilla gåvan på lådan.


Nu återstår bara för ansipansan att önska er alla ett riktigt gott nytt och härligt kreativt år!

lördag 10 december 2011

Mobilfodralsvirkningsmani

För dig som ännu inte listat ut det kan meddelas att ansipansan är vad man skulle kunna beteckna en periodare. Hon har alltså en liten (..?) tendens att fullständigt och ohämmat hänge sig åt en specifik aktivitiet eller företeelse under en tid, tills något nytt mer intressant och spännande dyker upp och fångar ansipansans uppmärksamhet. När det gäller handarbete är det sedan en tid tillbaka virkning av mobilfodral som ansipansan lagt fokus på. På bilderna ser du några av de fodral som ansipansan virkat på sistone. Tyvärr kan ansipansan denna gång inte helt leva upp till den remake-image som hon försöker upprätthålla, eftersom det mesta av virkgarnet är nyinköpt. Det vita garnet är dock restgarn och alla knappar utom en är begagnade...

Olika långa knäppningar på fodralen ger en lite roligare och mer intressant karaktär på själva skapandet



Det är roligt att virka. Det börjar dessutom bli dags att ansipansan tar virkningen till nästa nivå och ger sig på lite mer avancerade kreationer, så nu kanske det inte dröjer så länge innan nästa mani smyger sig på... Men först ska förstås den fröjdefulla julen förberedas på olika kreativa sätt.

lördag 3 december 2011

När tiden inte räcker till...

...måste något stryka på foten. Tyvärr har det för ansipansans del blivit handarbetet (och därmed även bloggandet) som fått stå åt sidan en stund. Nu när det lackar mot den fröjdefulla julen har ansipansan dock kommit igång så smått igen med några projekt. Bland annat har hon fått en beställning på fyra mobilfodral i olika färger och av samma modell som syns på bilderna i oktobers inlägg. De IPhonefodral som ansipansan hittills givit bort i present till nära och kära har visat sig vara både uppskattade och användbara, något som gläder ansipansan mycket. De fodral som just nu är under produktion kommer att visas här på bloggen så snart de är färdiga. 


Tills dess vill ansipansan önska en fortsatt god och fin adventstid.