torsdag 29 december 2011

Små enkla gåvor

Den fröjdefulla julen kom och gick och inte blev det särskilt många hemgjorda klappar detta år. Endast en blev det, närmare bestämt. Ett litet (ja, du gissade rätt) mobilfodral till ansipansans mamsi. Extra roligt var det att garnet som denna gång användes ursprungligen kommit från ansipansans mormor och har säkert minst trettio (30!) år på nacken. Återvinning på hög nivå, alltså. 
Garnet är mycket varierande både vad gäller färg och struktur, så resultatet blev ett härligt "buckligt" och levande fodral. Knappen är också den begagnad och kommer från mammans egen knappgömma.
"Knapphålet" är gjort av ett minst lika gammalt garn,
som är något jämnare i färg och struktur.
Mamman verkade nöjd, så då är ansipansan det också. :-)
När julhelgen passerat kände ansipansan att hon längtade efter att sy något. Hon kom på den geniala idén att göra en liten present att skicka till sin lille brorson med familj som en lyckönskning inför det nya året. Materialet fanns redan i ansipansans gömmor - ett stycke plastad frotté, en söt snedslå med blåa prickar och till applikationen tyg från ett par avlagda jeans.
Ja, det blev en haklapp till den lille pojken
ansipansan är själv rätt så nöjd med haklappen, faktiskt. För några år sedan gjorde hon en liknande haklapp till en vän med bebis och den kreationen användes flitigt i deras hem, så ansipansan hoppas och anar att en dylik present även denna gång ska bli en hit. Imorgon ska ansipansan lägga den lilla gåvan på lådan.


Nu återstår bara för ansipansan att önska er alla ett riktigt gott nytt och härligt kreativt år!

Inga kommentarer: