söndag 20 maj 2012

Fluga - försök nummer ett

I måndags började ansipansan nytt jobb. Och plötsligt räcker tiden och energin inte riktigt till för alla roligheter och viktigheter som livet ska rymma när allt är på topp. Handarbetandet har därför för närvarande en något undanskymd plats, men det ska det troligtvis bli ändring på så snart den här ny-på-jobbet-känslan med tillhörande energitapp är överspelad...


Ett litet alster har ansipansan i alla fall lyckats få till denna vecka: En virkad fluga gjord efter ett mönster i Theo Sundhs bok Virkat för män. ansipansan läste dock troligen mönstret fel och flugan blev inte riktigt som hon tänkt sig. 
Troligen vrängde ansipansan ut flugans rosetter på fel sätt (genom fel hål, så att säga). Resultatet blev en ganska slapp och sladdrig accessoar som inte alls såg så där stilig ut som det var tänkt, när pappan provade den... Dessutom användes ett grövre garn och en grövre virknål än vad som är angivet i mönstret, vilket ledde till att flugan blev aningen för stor. Det blir till att göra ett nytt försök och hoppas på ett bättre resultat denna gång.

1 kommentar:

Malin på pastill.nu sa...

Grattis till nya jobbet! Klart man inte hinner med allt då, känns bekant. Söt fluga :-)