torsdag 4 oktober 2012

Tassalätt -64

ansipansan ville göra ett par tofflor. Då kom hon att tänka på en toffel-modell som mamman virkade till hela familjen för många Herrans år sedan och som hade ett loafersaktigt stuk. ansipansan mindes att hon gillade de där tofflorna. Hon hade också ett svagt minne av att hon vid något tillfälle fått överta mönstret till de där tofflorna av mamman. Hon letade snabbt igenom sin mönstersamling och vips! Där var mönstret. Visserligen skrynkligt och i viss mån befläckat, men fullt läsbart.
Efter en snabb titt på det nästan femtio år gamla mönstret och ett rotande i restgarnsgömman, drog ansipansan igång. Eftersom ansipansan har stora fötter valde hon storlek Herr
Toffeln virkades med virknål nr 6 och dubbelt garn - en tråd rosa mohairgarn inhandlat på Coop för 6 år sedan och en tråd av det fantastiska naturvita ullgarn som ansipansan i våras vunnit i garnomeras tävling och fått en härva kvar av efter att hon virkat sin härliga höstsjal
ansipansan bestämde sig för att skippa den stora garnbollen som enligt mönstret ska monteras på toffelns ovansida. Hon ville ha en dekoration av det lite mer... ...blommiga slaget. 


Trots att ansipansan valde herrstorleken blev tofflorna något små. Men det gör inget, för istället kommer de att bli en perfekt julklapp till någon annan. Någon som med största sannolikhet inte läser den här bloggen. 

Inga kommentarer: