söndag 2 december 2012

Någonting lila att svepa om halsen

Halsduken som påbörjades för ett antal veckor sedan har denna krispigt kyliga adventssöndag blivit färdig och redo för användning. 
Åtskilliga nystan av detta härliga ullgarn från Marks & Kattens (färg 808), stickor nr 7, virknålar nr 6 och 4,5 (den senare till ihopvirkning samt blomma), samt nål och tråd ledde fram till följande resultat: 

Först stickades två lappar i bruten resår med 37 m på stickor nr 7 till lämplig längd (ca 20 cm). Resten av halsduken virkades i ett nätmönster (2 st, 2 lm) och ett varv snäckvirkning fick avsluta bägge ändarna. 
Blomman gjordes efter ett mönster i Stora boken om virkning - en för övrigt mycket innehållsrik och pedagogisk bok.

Nu har ansipansan närapå en hel kollektion med halsdukar/sjalar att botanisera bland. Nästa alster av detta slag får nog bli en gåva till någon annan...

1 kommentar:

Mmatilda sa...

Vilken läcker halsduk, och roligt att blanda stickat och virkat i samma! Boken Stora boken om virkning är även en av mina favoriter, där finns faktiskt det mesta.
Jag känner också igen det där med en stor samling sjalar och halsdukar - men det är ju så roligt att göra nya, prova nya mönster! Man kan inte låta bli.