fredag 15 juli 2011

Hon ville ha långa byxor

ansipansans vän efterfrågade långa byxor till sin bebis och ansipansan kunde inte bärga sig utan påbörjade genast arbetet. I en av kassarna med gamla kläder egentligen avsedda för Kupan Röda Korset plockade ansipansan fram två träningstoppar som hon ärvt av en god vän. Den ena toppen var från SOC och den andra från Nike. ansipansan tycker att det känns extra bra att återanvända plagg som hon vet har producerats på ett oschysst sätt. Inte för att det på något sätt kan kompensera för de orättvisa förhållanden som de människor som har sytt plagget har befunnit sig under utan för att det känns bra att deras arbete kommer till glädje flera gånger och för flera olika personer. H&M, Lindex, Vero Moda, Nike, SOC... Samtliga ganska tvivelaktiga producenter vad gäller arbetsvillkor. Men...var var vi någonstans..? Jo, ansipansan började alltså att sy.
Av SOC-toppen i polyamid/lycra blev det en lång byxa i ca strl 54
med 6 mm resår i benslutet
 
Det var så roligt att sy i det här materialet, som inte alls sträckte sig lika mycket som de andra trikåtygerna, så ansipansan gjorde ett par byxor av den andra träningstoppen också medan hon hade ångan uppe.

Det blev en byxa i randigt i samma stuk och storlek som den lila
Tyg: polyester och elastan (underbart att sy i!

)
ansipansan skickade iväg de lila byxorna till sin vän dagen därpå och har i skrivandets stund ännu inte hört något om utfallet. Hon väntar med spänning på ett utlåtande om storlek, passform, material etc. I nuläget har ansipansan ett stort behov av feedback på de barnbyxor hon har sytt, eftersom området är så nytt och hon trevar lite i blindo... ansipansan känner starkt att det framför allt är barnklädesdesign hon ska ägna sig åt under den närmsta tiden och hon är mycket angelägen om att utvecklas inom området. 

ansipansans idé handlar om barnklädesdesign och återvinning i kombination. Idén kommer att redovisas mer i detalj längre fram. ansipansan will return shortly.

Inga kommentarer: