söndag 21 augusti 2011

Sweet and cool

Du som läser den här bloggen har kanske lagt märke till att ansipansan varit frånvarande den senaste månaden. Naturligtvis har det funnits idéer om nya sömnadsprojekt, men förutom sömnaden finns det också många andra saker i ansipansans värld - projekt och processer av icke textil natur - som även de kräver ett visst mått av tid. Fast om sanningen ska fram handlar det ju inte alls om tidsbrist utan om avsaknad av inspiration. Finns inspiration finns tid. 


ansipansan påbörjade hur som helst ett litet remakeprojekt för några veckor sedan och i kväll blev det klart. En skjorta i tantmodell blev en söt och cool blus med miniärm och blixtlås fram. Resultatet ser ni nedan. 


(Skrynklig) tantblus i strl m,
inhandlad för 30 kronor på Kupan, Röda Korset...
...blev en blus i strl 36 med blixtlås fram och miniärm med resår

Blusen är något längre bak än fram. Det grova blixtlåset ger en skön kontrast mot den söta ärmen, vilket ger bäraren av plagget en cool och sweet look på samma gång. ansipansan tycker mycket om att jobba med kontraster. Mixen av det tuffa/grova och det söta/romantiska tilltalar mycket, kanske för att det lyfter fram flera sidor av den som bär plagget. Människan är ju så oerhört mångsidig och skiftande. Bilderna på just denna skapelse kunde ha varit bättre. Kanske kommer någon mer bild att läggas ut inom kort. 


Om det inte framgått tidigare vill jag härmed betona att ansipansan är nybörjare inom området klädsömnad. Detta betyder att hon står under tillväxt. Förvisso skulle man väl kunna påstå att vi människor står under konstant tillväxt, oavsett område. Man blir ju liksom aldrig klar med något. Livet är som en ständigt pågående rörelse. När det gäller klädsömnad befinner sig ansipansan precis i början av den där rörelsen. Hon inser att hon har mycket att lära och upptäcka och att hon kommer att ha väldigt roligt på resan.

Inga kommentarer: