lördag 3 september 2011

Bebisbyxor galore

...och så kom ansipansan in i ett skönt bebisbyxflow igen. Ganska oväntat, men icke desto mindre roligt. Det hela bottnade i att en vän som fick ett par byxor i present till sin bedårande lille son ville ha ett par ansipansan-byxor att i sin tur ge som gåva till en vän. Tre par byxor (utan ändknoppar på resåren, eftersom ansipansan fått lära sig att dylika saker i ett obevakat ögonblick skulle kunna lossna och hamna i bebisens mun och hals och ja, ni hajar...) i något varierande storlek och tygsort blev det. Samtliga byxor är förstås sydda av begagnade kläder.

Den mörklila trekvartsbyxan är sydd av en Lindex-tröja
i 95% 
viskos/5% elastan 
Denna byxa är sydd av en trikåklänning/-tunika i 100% bomull från Insight.
Kvaliteten på det här tyget är riktigt fin och denna byxa är
ansipansans absoluta favorit så här långt.
(Detta tyg användes också till linningen på de övriga två byxorna) 
Denna ljuslila kortbyxa i något större modell, ca strl 80, är gjord av en Lindex-tisha i 100% bomull.
Vi får väl se om något av byxparen faller ansipansans vän i smaken... Hur som helst kommer det garanterat att produceras fler byxor. Det är nämligen lycka att få ägna sig åt något som man älskar - och lyckan blir ännu större när man utvecklas och märker att man blir bättre och bättre på det där som man älskar. Så är det i alla fall för ansipansan. ...så hon kommer att sy bebisbyxor i massor tills hon är en fullödig bebisbyxsömmerska. 

För några veckor sedan fick ansipansan en hel tvättkorg full med begagnade kläder av en vän till en vän. Kläder som egentligen skulle ha skänkts till Läkare Utan Gränser gavs istället som bidrag till ansipansans små remakeprojekt. Tilläggas bör att klädsamlingen innehöll en hel del schyssta märkesplagg i god kvalitet och gott skick. TACK, Alex! Dina kläder kommer att livas upp och leva vidare i nya former. Varje nytt plagg som skapas här i ansipansans värld är fyllt av kärlek, skaparlust och glädje. Visst är det egentligen ganska fantastiskt att något som är gammalt och uttröttat med ganska små och enkla medel kan laddas med ny och positiv energi? 

Inga kommentarer: