måndag 3 oktober 2011

Något helt annat

ansipansan har inte sytt något på ett tag. Däremot har hon upptäckt hur fantastiskt kul det är att virka. Eftersom en ny fin lur behöver ett extra fint fodral bestämde sig ansipansan för att försöka sig på att virka ett. Det blev naturligtvis inte bara ett fodral utan flera (ansipansan förstår inte betydelsen av ordet måttfullhet) och ett par till är i skrivandets stund på gång att produceras. Det var många många år sedan ansipansan virkade något, så för att inhämta idéer och inspiration besökte hon fantastiska Caloweenas blogg och tjuvkikade på några av de fina iphonefodral som Caloweena skapat. Efter att ha låtit sig inspireras började ansipansan sitt lilla arbete och nedan syns tre av de iphonefodral som hittills blivit till.
Den lila vänstra gjordes till en vän, den röda till ansipansans egen lur och den högra ljuslila virkades till förmån för Uppsala Stadsmission.
De lila fodralen är virkade i bomullsgarn, medan det röda gjordes av ett härligt garn av 78%bomull/22%lin.  
Lite pinsamt är det att det enda som är återvunnet på dessa iphonefickor är knapparna... Det mörklila och det röda garnet är nyinköpt, Järbo respektive Schachenmayr, och det ljuslila garnet kommer från Uppsala stadsmissions mötesplats Gränden. Just nu håller ansipansan dock på att virka ett iphonefodral av ett restgarn.


Att virka var oväntat roligt och ansipansan är angelägen om att lära sig mer. Därför har hon nyss inhandlat två fina och pedagogiska böcker om virkning (varför köpa en när man kan köpa två...). Fler alster blir det alltså och en del av dem kommer med stor sannolikhet att dyka upp här.

1 kommentar:

Cecilia Hedman sa...

Gilla, gilla och gilla! Kram!