söndag 18 september 2011

Blått för kommunikation, grönt för harmoni...

De två senaste alster som tillkommit i ansipansans "verkstad" skiljer sig ganska väsentligt åt vad gäller tygsort, färg och design. 

En kortbyxa i ett ganska tjockt och stretchigt blått finstickat tyg
och en lite tunnare byxa gjord av ett skjorttyg i 100% bomull
Den blåa byxan i strl 80 är gjord av en begagnad klänning i tyg av 50% bomull, 30% viskos och 20% polyamid. De röda släta knapparna kommer från ansipansans mammas knappsamling.
Den grönrandiga byxan i strl 74 är sydd av en gammal välbevarad herrskjorta inhandlad på Kupan någon gång förra sommaren med syfte att användas till någon typ av remakeprojekt.
Muddresåren kommer från en avlagd kjol i gott skick 
De svarta knapparna i benslutet kommer även de från
mammans knappgömma
Av dessa två plagg är ansipansans favorit "skjortbyxan", dels för att tyget var så fint och roligt att sy i, dels för att det var kul att testa den nya designen med resårmudd. ansipansan har vid det här laget dragit slutsatsen att man kan sy bebisbyxor - och förmodligen alla möjliga andra sorters bebisplagg - av i princip vilket tyg som helst. Detta innebär att alla möjliga sorters gamla kläder och tyger kan tas tillvara, under förutsättning av de är i hyfsat bra skick. Detta måste väl betraktas som ganska gynnsamma förutsättningar för ansipansans fortsatta verksamhet... 

Inga kommentarer: