söndag 15 januari 2012

Söndagsvantar

Inspirerad av sin vän C och laddad med ett par tips från Jan Eatons bok Virkskolan drog ansipansan igång ett litet vantprojekt. Under årens lopp har det kommit till en del stickade vantar i ansipansans värld, men detta var första gången hon gjorde ett par med hjälp av virknål. Det blev ett par riktigt fina vantar.

Garnet är ett restgarn som legat något år i ansipansans garngömma. Det är från Järbo Garn, heter Fantasi och består av 50% ull och 50% akryl. Garnets skiftande färg gav ett fint randigt resultat.

Det lilla hjärtat på bilden är resultatet av ansipansans debut som nåltovare, som helt odramatiskt ägde rum för ett par veckor sedan.
Vantarna är virkade på fri hand med virknål nr 4. För att få en bra passform stickades först resårmudden (strumpstickor nr 3,5) och vanten virkades därefter utifrån den. För att försäkra sig om att bägge vantarna skulle bli färdiga och undvika risken att förlora intresset för projektet efter att en vante gjorts klar, virkade ansipansan vantarna parallellt. 
Det här är troligen de finaste vantar ansipansan har gjort under sin livstid. Finvantar, som endast ska användas när ansipansan vill vara fin, som till exempel när hon söndagsflanerar i stan eller ska söndagsfika med en vän. 

Inga kommentarer: