måndag 16 april 2012

Hipp hipp hurra

Idag fyller en viktig person i ansipansans liv jämnt. ansipansan är bjuden på kalas och med sig kommer hon att ha en egenhändigt tillverkad present. Närmare bestämt är det en virkad kudde som födelsedagsbarnet ska få. Kuddfodralet gjordes i tre färger av Marks & Kattens Eco Bomull - nr 102, 103 och 108 och med virknål 3,5.
Tyvärr utgår detta härliga garn ur M&K:s sortiment. Roligt för ansipansan var att hon därför hade turen att få köpa garnet till halva priset. 
Kuddfodralet virkades i tre stycken
Framstycket blev en stor mormorsruta med blomma i mitten, virkad efter beskrivning i Stora boken om virkning. Runt rutan gjordes en ram med fasta maskor. Bakstyckena gjorde ansipansan i randigt med fm, där ett av styckena fick fyra knapphålsbågar i ena kanten. Styckena gjordes tillräckligt breda för att sitta ca 4 cm omlott. Framstycke och bakstycken virkades ihop med fm (2 varv) aviga mot aviga. 

De vita knapparna är från sjuttiotalet, inhandlade på Tradera förra sommaren
Kudden dekorerades slutligen med några små virkade blommor
Det här projektet var riktigt roligt. ansipansan gillar att göra kuddar och detta var hennes första virkade dito. Dessutom fick hon ju tillfälle att öva på både mormorsrutan, knapphålsöglor, blommor och montering. 

...och så hade hon sällskap av en riktigt kärlekskrank myskisse nästan hela tiden. Bättre än så blir det knappast.
Nu återstår bara att se om födelsedagsbarnet uppskattar presenten.
Grattis!

2 kommentarer:

Malin på pastill.nu sa...

Vilken fin present!!

ansipansan sa...

Tack! Den blev väldigt uppskattad och passade perfekt in i mottagarens hem. Puh, vilken tur! :-)