onsdag 4 april 2012

Nya virkböcker!

När ansipansan slutade sitt förra jobb fick hon ett presentkort hos en välkänd bokhandelskedja i avtackningspresent av sina fina arbetskamrater. Igår botaniserade hon bland handarbets-/pysselböckerna och fick med sig två riktigt fina virkböcker hem. 
ansipansan är kluven till titeln på den vänstra boken (visst kan kvinnor också bära fluga och hatt), men eftersom boken innehåller beskrivningar över originella och roliga små och lite större projekt valde hon att bortse från titeln och köpte boken i alla fall. 
Ett riktigt najs sadelskydd (som så klart passar till både herr-och damcykelsadlar...)
Den andra boken - Stora boken om virkning - är en väldigt instruktiv och pedagogiskt uppbyggd bok. Boken visar ett stort antal olika virktekniker och innehåller många fina och tydliga bilder - Perfekt för en nybörjare! 


ansipansan tycker väldigt mycket om att virka och är ivrig att lära sig nya tekniker. För att lära sig på ett bra sätt har hon börjat virka lappar - två lappar för varje teknik. Lapparna blir ca 14,5x14,5 cm. Tanken är att lapparna sedan ska sättas ihop till en pläd. 
Än så länge är tre (nästan fyra) lappar klara. De två första lapparna virkades med vanliga fm.
Därefter gick ansipansan över till enkel nätvirkning på nybörjarnivå.
ansipansan planerar att göra alla lapparna i olika nyanser av vitt. Om den färdiga pläden ska bli 120x180 cm kommer det att krävas ganska exakt 100 (!) lappar, vilket betyder att ansipansan kommer att lära sig 50 olika virktekniker (finns det så många olika?) innan projektet är klart. 


Ska ansipansans tålamod räcka till för ett sådant stort projekt..?

Inga kommentarer: