torsdag 29 mars 2012

Ikeas Leksvik à la Shabby Chic

För några dagar sedan blev hatthyllan klar. ansipansan lånade borrmaskin av en vän och efter ca en timmes borrande i den nymålade betongväggen hade hon fått till de fyra hål som krävdes för att skruva upp hyllan. 
Tre lager av Beckers vita matta lackfärg och lite gnussande med fint sandpapper gav detta resultat 
Hyllan hade ursprungligen sex "hängande" krokar, men efter att målningen var klar var det i princip omöjligt för ansipansan att bända isär möbeln för att skruva tillbaka de två krokar som suttit rakt under hyllans två mellanskivor, så då fick det till slut endast bli fyra krokar.


ansipansan har även virkat blommor sedan det senaste blogginlägget. Ett litet lager med blommor av två olika slag har det blivit.


Två av blommorna används just nu till en lampskärm i Shabby-stil. Detta projekt har blivit lite fördröjt på grund av ett felaktigt val av lim, men nytt lim är nu inhandlat och bilder på den färdiga skärmen kommer förhoppningsvis att kunna visas inom kort.


Utöver detta har ansipansan även sytt ett par små börsar i manchester, helt i sann remake-anda förstås.
Först en grå börs med svart spets. Tyget har legat länge och tidigare t ex använts till bebisbyxor. Spetsbiten har även den åtskilliga år på nacken. 
Sedan en svart börs med beige blixtlås. Tyget kommer från en gammal kjol.
Innan hon sydde dessa två börsar sökte ansipansan på nätet efter ett mönster och hittade en mycket pedagogisk och fin beskrivning hos Maj stajl. Det är också från Maj stajl som ansipansan har snott idén med spetsdekorationen. 
Denna börs fick ett foder i svart mönstrat tyg från en gammal avlagd (och tidigare styckad) klänning, samt ett gråbrunt blixtlås 
Fodret till den svarta börsen kommer från en gammal herrskjorta inhandlad i second hand-butik för ett par år sedan 
Blixtlåsen kommer från gamla avlagda plagg (ansipansan är bra på att sprätta bort lås och knappar från kläder som tjänat ut. Man vet ju aldrig när sådant kan komma till användning).
Det där med att sy börsar var ju förstås också väldigt roligt, inte minst för att man kan variera designen och utsmyckningen på börsarna i det oändliga. En börs kan också vara en ganska rolig sak både att ge bort och att få i present.

Inga kommentarer: