tisdag 6 september 2011

Höstbebis

Nu när en något kyligare årstid knackar på dörren ligger det kanske nära till hands att tro att ansipansan kommer att låta sitt bebisshortsprojekt ligga vilande ett tag. Kortbyxor associeras ju kanske oftast med ett varmare klimat. ansipansan kan dock se de möjligheter och den variationspotential som den korta byxmodellen har och som gör den lämpad för alla årstider, även för små människor. Vad kan vara mer sött och passande för en liten när hösten tränger på än en kortbyxa i ett lite grövre tyg och en noga utvald varm strumpbyxa under? 

Alltså pågår just nu ett litet höstbyxprojekt i ansipansans värld...

Av lite grövre trikå har ansipansan sytt två par höstshorts.
Tyget i den bruna byxan kommer från en finstickad väst som legat orörd i garderoben sedan den inhandlades för ca 1 år sedan och består av 70% bomull och 30% polyamid.
Den svarta byxan är sydd av en gammal polotröja som använts flitigt.
Uppgift om exakt tygsort saknas för den senare, men kvaliteten är mycket lik det bruna tyget. Den gröna linningen i båda byxparen är gjord av en gammal tisha. 


Med ett par snajdiga strumpbyxor som matchar (kanske rentav i samma gröna färg som resåren..?) tror ansipansan att dessa byxor kan bli en hit för höstbebisen. Det blir fler höstbyxor, det är alldeles säkert. ansipansan har t ex precis upptäckt tjusningen med att sy bebisbyxor i manchester. Manchestertyget är naturligtvis också second hand, precis som allt annat tyg ansipansan skapar av. Stay tuned, bilder kommer inom kort på dessa senaste alster...

Inga kommentarer: