fredag 9 september 2011

Höstfin i manchester

ansipansan fortsätter på temat höstbyxor och de senast producerade barnbyxorna är sydda i grå manchester och är - förstås - kortbyxor. Det tyg som använts till dessa byxor blev över när ansipansan för många år sedan (med god hjälp av sin mor tillika sömnadsmentor) sydde byxor åt sig själv á la 70-tal. Tyget räckte till en liten och till en lite större byxa.
Den lilla byxan är i strl 74/80 och har små grågröna knappar i benslutet och en mörkröd resårsnodd. Den större byxan är i strl 86/92 och fick naturvita rosetter i benslutet. Rosetterna gjordes av ett band från en avlagd Vero Moda-topp i  ekologisk bomull.
Den större byxan fick en söt blomapplikation på baken, där det vita tyget kommer från samma topp som rosetterna.
Detta är den första lite större barnbyxa som ansipansan har sytt och fastän den är mycket liten kändes den enormt stor i kontrast till de mindre byxorna som ansipansan blivit van vid. Eventuellt skulle båda dessa byxor rent funktionellt ha tjänat på att få ett vanligt lite bredare resårband eller en resårmudd i midjan, eftersom resårsnodd på något sätt blir lite mesig i en byxa gjord av ett sådant här stabilt och stumt tyg. Eftersom ansipansan tycker att snoddarna och dess stoppar ser så trevliga ut med sina olika färger och liksom ger plagget en extra twist, valde hon dock i alla fall att använda rundresår även denna gång.


Det blir nog fler byxor i manchester. ansipansan kommer t ex inom kort att få i sin ägo ett sött småblommigt brunt manchestertyg som härstammar från tidigt 70-tal. Även fler par shorts i lite grövre trikå är planerade. ansipansan har också vaga planer på att utöka sitt bebisklädessortiment med ytterligare någon plaggtyp. Exakt vad det blir (om det blir) är inte helt klart än, men det visar sig tids nog. Häng kvar så får du se, om du vill.

Inga kommentarer: